- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 13.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Kistérségi bemutatkozás az Utazás Kiállításon

Kistérségi bemutatkozás az Utazás Kiállításon

Email Nyomtat PDF


Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt vett a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén február 28. és március 2. között megrendezett 31. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon, ahol 18 ezer négyzetméteren Magyarország, valamint a világ mintegy 50 országa közel 900 kiállítóval volt jelen.


Míg az idegenforgalmi szakembereknek konferenciákat, tájékoztatókat szerveztek, addig a nagyközönséget színes programokkal, népszokások bemutatóival, nyereményjátékokkal, finom falatokkal és italokkal invitálták standjaikhoz a hazai és nemzetközi kiállítók.
A négy napos rendezvényen a társulás tizennyolc települése önálló standon képviseltette magát, ahol Szerencset és a községeket bemutató kiadványok, a vendéglátók, pincészetek és szálláshelyek prospektusai, programajánlók, képeslapok, térképek várták az utazni vágyókat. A látogatók kóstolót kaptak a térségben termő világhírű Tokaj-hegyaljai borokból, megízlelték az ínycsiklandóan finom rátkai sváb szalonnát, és gyerekes örömmel majszolgatták a Bonbon Kft. és a Pavilon Édességbolt által felajánlott szerencsi csokoládét.
Számos olyan látogató kereste fel a standot, aki már járt Szerencsen vagy környékén, és kellemes emlékeket őriz a helyi vendégszeretetről, érdekességekről, gasztronómiai ínyencségekről. A vendégek egy része azért állt meg egy kóstolóra, beszélgetésre, mert egykor a kistérség valamelyik településén élt, innen származik, és nosztalgiával gondol vissza gyermekkorára. Az érdeklődők nagy része viszont még soha nem járt ezen a tájon, de szívesen ellátogatna a vidékre. Nekik nyújtottak hasznos információkat a standon található kiadványok.
A kistérségi települések polgármestereinek kis csoportja jó hangulatú látogatást tett a vásáron, és meggyőződhettek arról, hogy szerencsi kistérségnek is van helye Magyarország legnagyobb és legrangosabb turisztikai bemutatóján.

 

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Változik a könyvtár nyitvatartási rendje

Értesítjük a szerencsi könyvtár olvasóit és látogatóit, hogy 2019. november 12-től megváltozik a városi könyvtár nyitvatartási rendje.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  7  8
111314
18192223
25262730 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás