- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 12.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Gépjármű eladás és vásárlás veszélyei

Gépjármű eladás és vásárlás veszélyei

Email Nyomtat PDF

A gépjármű eladás és vásárlás veszélyei Amikor úgy döntünk, hogy gépjárművünket eladjuk, egy cél lebeg a szemünk előtt, az, hogy minél magasabb árat kapjunk érte. Ez egy nagyon fontos cél, de nem az egyetlen. Amikor az adás-vétel megköttetett, és a jól kialkudott vételárat megkaptuk, van még egy fontos feladatunk, hogy a gépjármű a nevünkről valóban lekerüljön. Ugyanis, ha a vevő nem tesz eleget átíratási kötelezettségének, hiába rendelkezünk adás-vételi szerződéssel, a gépjármű-nyilvántartásban a gépjármű továbbra is a nevünkön szerepel. Tilosban parkoláskor, gyorshajtáskor a csekkeket, illetve a gépjárműadóról szóló csekket továbbra is mi kapjuk meg. Kezdődhet a hosszú pereskedés. A szabálysértéseket hosszas magyarázkodás után sikerülhet elintézni, de a gépjárműadót nem. A gépjármű adóról szóló törvény ugyanis egyértelműen kimondja, ha egyik fél sem tesz eleget bejelentési kötelezettségének, a gépjárműadót a bejelentés évének utolsó napjáig az eladónak kell megfizetnie.A plusz kiadások elkerülése érdekében, amikor a gépjárművünket értékesítettük, mielőbb keressük fel az okmányirodát, és adás-vételi szerződésünket záradékoltassuk. A gépjármű vásárlásánál is oda kell figyelnünk, nem elég a motort és a karosszériát átvizsgálnunk, tisztázni kell, hogy a gépjármű hitellel terhelt-e, forgalomban van-e, és ami még nagyon fontos: nincs-e végrehajtási eljárás alá vonva. Ha ugyanis végrehajtás alá vonták, de a tulajdonos a forgalmit és a törzskönyvet nem adta le,  az egészről csak akkor szerzünk tudomást, ha jogkövető állampolgárként át szeretnénk íratni a gépjárművet, de nem tudjuk. Lesz egy autónk, amit nem lehet használni. Ennek elkerülése érdekében kérnünk kell egy meghatalmazást a tulajdonostól, melyben hozzájárul, hogy az adás-vétel tárgyát képező autó, gépjármű nyilvántartásban szereplő adatainak megismeréséhez hozzájárul. E tudatos magatartással elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. Balesetmentes közlekedést kíván:
Sz.V. PH. Adócsoportja
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

„Könyvtárba mentem, de honnan indultam?”

Az Emberi Erőforrás Operatív Program „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című országos hatókörű könyvtári projekt EFOP -3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú pályázaton belül kerül megvalósításra.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  7  8
11131416
18192223
25262730 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás