- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 21.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Az a mindent eldöntő felvételi

Az a mindent eldöntő felvételi

Email Nyomtat PDF

Miskolc, Szerencs - Ha valaki gimnáziumba szeretne bejutni, jó, hatanulmányi átlaga legalább négyes, de ahol nagy a túljelentkezés, ott nem árt a 4,5 fölötti eredmény.

 

A szakközépiskolák ezen a téren nagy változatosságot mutatnak, van olyan képzés, ahová 4,5 fölötti átlaggalvesznek föl diákokat, de olyan is akad, ahová már hármas eredménnyel be lehet jutni, némelyik szakképző iskolába pedig a 2,7-es átlag is elég.

Elbeszélgetnek

A héten elkezdődött a középiskolákbanazáltalános felvételi eljárás, amely március 7-éig tart.
A központi írásbelin túl vannak a diákok, most a szóbelik, a felvételi elbeszélgetések és az alkalmassági vizsgák következnek- mondta el portálunknak Bogátiné Lakatos Edit, a megyei pedagógiai intézet pályaválasztási felelőse. A gimnáziumok általában a központi írásbelin kívül tartanak tagozati felvételit is, szóbelit és írásbelitszakközépiskolákbannem kérik mindenütt a központi írásbelit, és általában felvételi elbeszélgetésttartanak, melyen kiderül a tanuló általános tájékozottsága. A művészeti és sport tagozatokra alkalmassági vizsga után lehet bejutni, a szakképző iskolákban pedig szintén felvételi elbeszélgetést szerveznek. Természetesen számít az általános iskolai tanulmányi átlag is.

Túljelentkezés van

Nincs baj a jelentkezők számával a miskolci Gábor Áron Szakközépiskolában. Ide 360-an jelentkeztek, és körülbelül 100 tanulót vesznek föl - tudtuk meg Csordásné Bereczki Ildikó igazgatótól. Bár az igaz, hogy nem mindenki az első helyen szeretne bejutni az iskolába, de hogy kik, ezt az intézmény nem tudhatja. Jó közepes átlag kell a sikeres felvételhez, aművészeti tagozatonpedig a tehetség számít.
Háromszoros a túljelentkezésaszerencsi Bocskai István Gimnáziumban. Dr. Gál András igazgatóúgy tapasztalja: az idén már érezni lehet a demográfiai hullámvölgyet, és a jelentkezők tanulmányi eredménye is szerényebb valamivel, mint tavaly. Panaszra azonban nincs okuk, hisz szeptembertől 6 osztályt indítanak, és akik bejutnak, azoknak atanulmányi eredményüklegalább 4-es.


Forrás: Észak-Magyarország

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás