- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. december 7.
szombat
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Az ENSZ nemzetközi évei

Az ENSZ nemzetközi évei

Email Nyomtat PDF
A Burgonya Nemzetközi Éve

2005. december 22-én elfogadott határozatával az ENSZ a Burgonya Nemzetközi Évének nyilvánította 2008-at, és hangsúlyozta azt a szerepet, amelyet a burgonya betölteni képes a táplálkozás biztonságának növelésében és a nyomor felszámolására irányuló erőfeszítésben. A Föld népessége az elkövetkező két évtized alatt évente mintegy százmillió fővel fog növekedni, és ennek a növekedésnek 95 százaléka a fejlődő országokban megy majd végbe. A C vitaminban és potassiumban gazdag burgonya hozzájárulhat a rosszul tápláltság okozta halálozás csökkentéséhez. Fogyasztása csökken ugyan Európában, ám a fejlődő országokban növekszik.

Részletek: www.potato2008.org


A Föld Bolygó Nemzetközi Éve

A Nemzetközi Földtudományi Unió és az UNESCO kezdeményesét felkarolva az ENSZ "A Föld Bolygó Nemzetközi Évé"-vé nyilvánította 2008-at. E téma népszerűsítésére 2009-ig programokat szerveznek világszerte. A "Földtudományok a társadalomért" alcímű program már 2007-ben elkezdődtek és 2009-ben ér véget. Két fő cselekvési irányt alakítottak ki:
1. tudományos programot, amelynek rendeltetése, hogy megválaszolja a társadalmi szükségleteket kifejező tudományos kérdéseket,
2. tudománynépszerűsítő-ismeretterjesztő programot, amely oktatás, valamint tájékoztatás révén mutat rá a földtudományok sokrétű társadalmi hasznára.
Tervek szerint összesen 20 millió amerikai dollárt különítenek el a különböző országok kormányai erre az évre az ipari költségvetésből, melynek felét kutatásra, felét pedig rendezvényekre fordítják. Ez lesz minden idők legnagyobb erőfeszítése, hogy elősegítsék a Földdel kapcsolatos kutatásokat.

Részletek: http://foldev.hu, www.matud.iif.hu/07jan/21.html
 

Kitüntetési javaslatokat vár az önkormányzat

Szerencs Város Önkormányzata 2020-ban is elismerésben kívánja részesíteni azon személyeket, szervezeteket, akik kiemelkedő munkájukkal hozzájárultak Szerencs város fejlődéséhez, nevének öregbítéséhez.

További cikkek:

Testvérvárosi találkozó

Szerencs Város Önkormányzata a Bethlen Gábor Alapkezelőtől elnyert támogatásnak köszönhetően rozsnyói és nyárádszeredai testvérvárosi csoportokat lát vendégül 2019. november 29-30-án egy magyar-magyar testvérvárosi találkozó keretében.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Árverési hirdetmény

Szerencs Város Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő beépítetlen földterületek elidegenítéséről szóló 12/2009. (III.19.) számú önkormányzati rendelet, valamint a 178/2019. (X.08.) Öt.határozat alapján 2019. december 03-án 10 órai kezdettel versenytárgyalást tart az alábbi önkormányzati tulajdonú területek elidegenítésére

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Mindhárom csapatunk Szerencsen játszotta a soron következő meccsét 2019. november 24-én.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  December 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      
  2  5
  9101113
16171820
23242526272829
3031     


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás