- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 21.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Sikeres volt a félév a szerencsi iskolákban

Sikeres volt a félév a szerencsi iskolákban

Email Nyomtat PDF

Szerencs - A szerencsi általános és középiskolákban is félidejéhez érkezett a tanév. A diákok a napokban vették át az osztályfőnököktől a magatartásukról és tanulmányi eredményükről az ellenőrző füzetekben szereplő tájékoztatót.

A város által fenntartott oktatási intézményekben az elmúlt hónapokban új struktúrában történt a tanítás. A helyi önkormányzat az elmúlt év tavaszán hozott döntést arról, hogy a működési kiadások mérséklése érdekében két úgynevezett közös igazgatású intézménybe szervezi a helyi oktatási és nevelési intézményeket. A legnagyobb változás a két általános iskola életében történt. A kötelező és korábban önként vállalt szolgáltatásokat továbbra is igénybe vehetik a gyerekek, ugyanakkor nekik is hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy a párhuzamos szakkörök megszűnése miatt esetleg az iskola másik épületében vehetnek részt a számukra érdekes foglalkozáson.

Az összevont intézményben most először összegezték a diákok féléves eredményeit. A Bocskai gimnáziumban az elmúlt években jelentősen emelkedett a tanulói létszám, ami az idei tanévben már az ezeregyszázhoz közelít - hangzott el a középiskola félévértékelő tantestületi ülésén. A szeptemberben a 13. évfolyamon elindított marketing és reklám ügyintézői képzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A középiskola diákjai közül 39-en tettek idegen nyelvből eredményes közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát. FORRÁS: ÉSZAK-MAGYARORSZÁG

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás