- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 21.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Jelentős felújításokat terveznek

Jelentős felújításokat terveznek

Email Nyomtat PDF

Szerencs - A város idei költségvetésének előkészítésének a részeként az önkormányzati intézmények dolgozóival tartott konzultációt Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere.

A gimnáziumban, a Rákóczi-várban és a rendelőintézetben megtartott eseményeken a helyi oktatási és nevelési intézmények pedagógusai, egészségügyi dolgozók, valamint a városi kulturális központ munkatársai vettek részt. A polgármester részletes tájékoztatást adott a településfejlesztési elképzelésekről. Elhangzott, hogy az elmúlt évben a város költségvetésének a főösszege meghaladta az ötmilliárd forintot. Az önkormányzat egymilliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt. Ebből a pénzből a korábbi hitelek kiváltása mellett jelentős összeget tartalékoltak a pályázati tervek megvalósításához.

Tervek

- Az intézmények közül az óvodai épületek állaga a legrosszabb, amelyen európai uniós pénzügyi források felhasználásával szeretnének változtatni - mondta Rónavölgyi Endréné. - Több százmillió forintból felújítanánk és kibővítenénk a Gyári-kertben és a Széchenyi utcában lévő intézményeket, miközben a Csalogány óvoda épületét a jövőben zenei képzésre hasznosítanánk. Rónavölgyi Endréné a további fejlesztési tervek között említette a diákszálló bővítését, hiszen az emeleti rész használatba vételével 36 fővel növekedne a kollégiumi férőhelyek száma Szerencsen. A városközpont rehabilitációjának tervezett folytatása sikeres pályázat esetén a Rákóczi-várat, a református templomot és a parókiát érinti a Kossuth tér teljes átalakításával és utak építésével.

Útfejlesztés

A polgármester a munkahelyteremtés elősegítése érdekében fontosnak tartotta az ipari park útjainak és közműhálózatának fejlesztését, aminek a megvalósításához szintén európai uniós támogatást igényelnek. A közlekedés fejlesztését szolgálja majd a 37-es számú főút átkelési szakaszának az átépítése, amely új körforgalmi csomópontok kialakítását is tartalmazza a prügyi útnál és az épülő szalmatüzelésű erőműnél. Rónavölgyi Endréné fontos feladatként említette az intézményi-épületek állagmegőrzését, a Tatay Sporttelep továbbfejlesztését, valamint városszerte jó minőségű utak és járdák építését, felújítását.
A konzultáció során a résztvevők is javaslatokat fogalmaztak meg. Ezek között szerepelt a főutca egy részének sétálóutcává alakítása, kerékpárút létesítése Szerencs és Mezőzombor között. Szóba került a gyári kör épületének leromlott állaga és az, hogy az eladásra meghirdetett malom sorsa sem lehet közömbös a városnak. Forrás:Észak-Magyarország

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás