- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 27.
hétfő
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Szerencsi Oázis Ifjúsági Egyesület (1998)

Szerencsi Oázis Ifjúsági Egyesület (1998)

Email Nyomtat PDF


Székhelye: 3900 Szerencs, Rákóczi-vár
Számlaszám: 55800037-17000095
Adószám: 18430464-1-05
Elnök: Fekete Aletta
Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi-vár

1998 őszén Szerencs város fiatal pedagógusai, intézmények vezetői, az Önkormányzat képviselői, diákok egy találkozón arra elhatározásra jutottak, hogy a városban nem megoldott a fiatalok kulturált szórakozása, időtöltése. Hiányzott egy olyan szervezet, ami elsősorban a fiatalok problémáin segít. Az egybegyűltek az egyesületi forma mellett döntöttek.
1999. január 27-én megalakult a Szerencsi Oázis Ifjúsági Egyesület, mely nonprofit, politikai pártoktól független, a város fiataljaiért dolgozó szervezet. 1999. február 26-tól közhasznú társadalmi szervezetként működik.
A korai évek programjai közül néhány: téli erdei túra, táborozás Bogácson, megszervezték az I. Fiatalok Napját, Bocskai kerékpártúra, színházlátogatás, Világjárók Klubja. 2003. október 1-től pályázati támogatásból ifjúsági tanácsadó dolgozott a Népházban, aki rendszeres ügyfélfogadásokon széles körű tájékoztatást nyújtott a fiataloknak a programokról, jogaikról, lehetőségeikről.


2007-ben tisztújítás történt az egyesület vezetőségében.

Az elmúlt időszak tevékenysége: 2008-ban többek között
- 24 órás korsárlabdázás szervezésében vettek részt a Rákóczi-épület
- a Hatás Alatt együttes koncertjének szervezése
- az Auróra együttes lemezbemutató koncertjének szervezése.

2009-ben az egyesület részt vállalt a Nemzeti Ifjúsági Stratégia társadalmi vitájában.

2006 óta folyamatos és töretlen az egyesület és a Szerencsi Ifjúsági Információs Pont között az együttműködés. Mivel az Oázis Ifjúsági Egyesület nem rendelkezik irodával, viszont lehetősége volt számítástechnikai eszközök beszerzésére, együttműködésre lépett az Önkormányzat által üzemeltetett Ifjúsági Információs Ponttal. Az Ifjúsági Pontban folyamatosan nő a látogatók száma, így igény mutatkozott egy újabb számítógép üzembe helyezésére, amelyet az ifjú ügyfelek használhatnak. A megállapodás keretében az egyesület számítógépeket (nyomtatóval és szkennerrel), valamint jogtiszta szoftvereket helyezett el az ifipont irodájában. Az egyik gépet az iroda munkatársai használjak munkagépként. Az így felszabadult, korábban beszerzett számítógépet teljes mértékben az ügyfelek rendelkezésére bocsáthatták, ezzel is segítve, hogy a helyi fiatalok hozzájuthassanak a számukra érdekes információkhoz. Az egyesület folyamatosan kapcsolatot tart az ifiponttal, közreműködik a fiatalok érdeklődésére számottartó programok összegyűjtésében, az információs adatbázis bővítésében.

2009 karácsonya előtt a két szervezet közös játékgyűjtési akciót hirdetett a Szerencsi Általános Iskolában, a Középiskolai Kollégiumban és az ifipont irodájában. Az összegyűlt adományokat az Ondon élő rászoruló családok kapták meg a családsegítő szolgálat közreműködésével.

 

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás