- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2018. október 23.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Város Hírességeink Egely György

Egely György

Email Nyomtat PDF

altgépészmérnök (hőerőgépész), feltaláló, szakíró

1950-ben született Sátoraljaújhelyen. Középiskolai tanulmányait a szerencsi Bocskai István Gimnáziumban végezte. Felesége Dús Magdolna matematikus, két gyermeke van, Zsófi és Katalin. Intenzív kutatásokat végez a különleges energiaátadási folyamatok – elsősorban a gömbvillám és a parajelenségekkel összefüggő jelenségek – területén.

Személyének és munkásságának megítélése vitatott a tudományos világban, számos támadás érte kutatásai miatt.
Az amerikai Society for Scientific Exploration tagja.

Az alábbiakban Egely György önéletrajzából idézünk:

Forrás: www.egely.hu

"1950-ben születtem, 1974-ben diplomáztam a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának erőgépész szakán. Itt hőátadással és általában energiaátadással foglalkoztunk, ezt folytattam első munkahelyemen is, a Központi Fizikai Kutatóintézet Atomenergiakutató Intézetében (1974-1990). Itt elsősorban az atomerőművek lehetséges baleseteinél lejátszódó energiaátadási folyamatokat tanulmányoztuk.

1982-ben kaptam műszaki doktori címet a Budapesti Műszaki Egyetemen műszaki hőtanból.
1980-81-ben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ösztöndíjával az Egyesült Államokba kerültem. Másfél évig dolgoztam a Brookhaven National Laboratory-ban atomerőművek áramlástechnikájával kapcsolatos kutatásban. Ebből számos publikáció született.

Itt olvashattam szabadidőmben először olyan anomáliákról többek között, mint a kézrátételes gyógyítás. Ekkor ébredt fel bennem az érdeklődés, hogy a tudomány eszközeivel és lehetőségeivel, elfogultság nélkül tanulmányozzam ezeket az ismeretlen jelenségeket. Hazatérve elhatároztam, hogy az irodalom áttanulmányozása után megpróbálok olyan mérési lehetőséget teremteni, amely alkalmas az úgynevezett életenergia vagy bioenergia létének kimutatására. (Mivel abban az időben a parajelenségek kutatása még a "tiltott" kategóriába tartozott, először a gömbvillámok kutatásával kezdtem foglalkozni, mert ez olyan természeti jelenség, mely a megfigyelések alapján hasonló anomáliákat okoz, mint a bioenergia. Megfigyelés gyűjteményemet és a gömbvillámok leírására vonatkozó elméletemet a "Gömbvillám " a kulcs a negyedik dimenzióban" című könyvemben tettem közzé.)
Eddig is lehetett tudni, hogy a bioenergia többféle hatást okoz, például testek szilárdságát megváltoztatja (fémhajlítás), az elektromos tulajdonságokat is megváltoztatja, de például az egyes növények növekedésére is hatással van. (Ilyen anomáliákról szól az először 1990-ben megjelent, majd 2004-ben átdolgozva kiadott Titokzatos erők? című könyvem.) Olyan hatást akartam kiválasztani, amely segítségével viszonylag egyszerűen, gyorsan, olcsón és azonnal kimutatható a bioenergia léte és mértéke. Ezért azt a jelenséget választottam, amiről igen kevés leírás szólt ugyan, de lehetett tudni, hogy bizonyos könnyű tárgyak forgásba jönnek ennek az energiának a hatására.

Először körülbelül ötszáz középiskoláson végeztem el a mérést úgy, hogy petricsészébe vizet tettünk és ezt kellett mozgásba hozni az alanyoknak anélkül, hogy hozzáérnének. A kísérletsorozatot filmeztük, s ennek eredményeként már durván felrajzolódott az a kép, ami a későbbi kiterjedt vizsgálatok során csak erősödött: valóban létezik ilyen energia.
A továbbiakban a vizsgálatot kiterjesztettük az elektromos vezetőképesség mérésére is. Kiderült, hogy ez is befolyásolható a bioenergia segítségével. Több mint tízéves munka után a mérési eljárás állandó javításával, finomításával sikerült egy egyszerű, hordozható, elektronikus készüléket sorozatgyártásszerűen előállítani, melynek segítségével az életenergia, vagy gyógyító energia egy része mérhető, dokumentálható.

1993-ban létrehoztuk az Egely Kutató-Fejlesztő Kft-t az Egely-kerék gyártására és forgalmazására.

Közben 1996-ban elkezdtem azt a kísérleti és elméleti energetikai kutató-fejlesztő munkát, melynek célja környezetbarát, megújuló energiaforrások feltárása. Ezzel kapcsolatban több ismeretterjesztő és műszaki szakkönyv jellegű könyvem jelent meg az Egely Kft. kiadásában (Tiltott találmányok, Borotvaélen, Bevezetés a tértechnológiába sorozat 1., 2., 3. kötet).”

 

Főbb művei:
Titokzatos erők tudománya? (Dús Magdolnával, Budapest, 1988)
A kulcs a negyedik dimenzióban? avagy esettanulmányok és különvélemény a titokzatos gömbvillámról, Háttér Könyvkiadó és Kulturális Szolgáltató Kft., Budapest, 1988, ISBN 963-7403-07-8
A manilai csodadoktorok (Ványi Bélával, Budapest, 1990)
Gömbvillám! Kulcs a negyedik dimenzióban? Háttér Kiadó, Budapest, 1992, ISBN 963-7455-60-4
A titokzatos gömbvillám, Műszaki Könyvkiadó, Budapest, 1988, ISBN 963-10-7667-9
Tiltott találmányok (Budapest, 1992)
UFO album – Minden, amit tudni akarsz az Ufókról, de eddig még nem láttad, csak hallottál róluk, Új Vénusz Lap- és Könyvkiadó, Budapest, 1993, ISBN 963-7755-76-4
Bevezetés a tértechnológiába I–III. (Budapest, 1993–1999)
Borotvaélen
Titokzatos erők? A kötet az 1990-ben megjelent dr. Egely György – dr. Dús Magdolna: Titokzatos erők tudománya? avagy magánvélemény a parajelenségekről című könyv átdolgozott, bővített kiadása, Egely Kutató-Fejlesztő Kft., Budapest, 2004, ISBN 963-212-415-4
A vitalitásmérő (Budapest, 1995)
Kitörés a jövőbe, Kornétás Kiadó, Budapest, 1995, ISBN 963-7843-35-3
Elhallgatott találmányok
Kifordul a tér (Hargitay Károllyal, Budapest, 1994)
Parajelenségek (Budapest, 1993)
Tértechnológia – Energetika, Kornétás Kiadó, Budapest, 1998, ISBN 963-7843-56-6

Forrás: www.egely.hu, http://hu.wikipedia.org

 

Közmeghallgatást tart az önkormányzat

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Mötv. 54.§-a, valamint a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltaknak megfelelően 2018. november 22-én, csütörtökön 17 órakor Szerencsen, a Rákóczi-vár színháztermében közmeghallgatást tart.

További cikkek:

Országos Rejtvényfejtő Verseny

Ismét Országos Rejtvényfejtő Versenynek ad otthont a szerencsi Rákóczi-vár 2018. október 20-21-én.

További cikkek:

Nem változik a hulladékszállítás rendje a közelgő ünnepen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. október 22-én és 23-án a hulladékszállítás rendje nem változik.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András szakosztályvezető beszámolója: Az NB II-es és az NB III-as csapatunk itthon játszotta 2018. szeptember 30-án a mérkőzéseit.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  October 2018  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
  1  3  4  6  7
  8  9101112
151617
222324
3031    


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás