- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2018. január 23.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Város Hírességeink Salánki Hédi

Salánki Hédi

Email Nyomtat PDF

csembalóművészalt

Szerencsen született, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola és a Bartók Béla Konzervatórium zongoraszakán előadóművészeti diplomát szerzett. Évekig a magyar rádiónál és a televíziónál volt zenei szerkesztő, rendező és zenei műsorvezető.
1983-ban az Egyesült Államokba ment, hogy tovább képezze magát. A Rutgers egyetemen csembalóművészetből szerzett diplomát és doktorátust a New York-i Juilliard Iskolán.

A hosszú évekig tartó tanulás után férjhez ment Peter Rubardt kaliforniai karmesterhez és az Egyesült Államokban telepedett le.
Sokat
koncertezett és mesterkurzusokat tartott Magyarországon (Szerencsen is játszott), Japánban, Kínában, Új-Zélandon, Kanadában, Costa Ricaban és az USA-ban. Mint kamarazenész és mint szólista szerepelt a New Jersey Szimfoniaval, az I Solisti-val New Yorkban, a New Yorki Kamara zenekarral és számos barokk kamara együttessel. Csembaló hangfelvételei között található Bach sok szerzeménye, köztük a Goldberg variációk, Scarlatti szonáták, Teleman nyitányok, francia barokk program és Scott Joplintól a rag-ek.
Hangszere, a csembaló, nem egy mindennapi hangszer. A zongora előfutára, de nem ütőhangszer mint a zongora, hanem pengetős. Főként a barokk zenestílus hangszere, mely a 16-18. században élte virágkorát, azonban mai zeneszerzők is előszeretettel komponálnak erre a hangszerre.

 

Eseménynaptár

<<  January 2018  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011
15161921
24262728
30    

Szerencs Város Képviselő-testületének ülése:

2018.01.25. (csütörtök) 09.00 óra

A testületi ülés meghívója itt érhető el

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

Europart 2014

1956-os emlékév

Időjárás