- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. október 19.
szombat
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Város Eseménynaptár Részletek - Zempléni Fesztivál: mesekoncert

Eseménynaptár

Esemény 

Mikor:
2019.08.11 16.00 óra
Kategória:
Városi események

Leírás

BONBON MATINÉ
Matuz Gergely: A kiskakas gyémánt félkrajcárja és A béka és az ökör című mesekoncert és hangszerbemutató. Bemutatja: BA-LU Eufórikusok.

Helyszín: Rákóczi-vár udvara

A belépés díjtalan.

 

Gyerekként már generációk hosszú sora „szívta fel begyébe” a kapzsi török szultán és a kiskakas viaskodását elbeszélő mesét. Érthető, hiszen az igazság és az elnyomottak diadaláról szóló történet nemcsak témájával, hanem humorával és különleges jeleneteivel is alkalmas a figyelem megragadására. A BonBon Matiné zeneszerző pályázatának, s ezáltal Matuz Gergely briliáns tollának köszönhetően megszületett a mese méltó zenei adaptációja is, ami rengeteg humorral, idézettel igyekszik visszaadni az eredeti történet legjavát.

Lukácsházi Győző és a BA-LU Eufórikusok évtizedek óta egyetlen célért dolgoznak: bemutatni a legifjabbaknak a hangszerek mesélő erejét. Ennek megfelelően az előadás első felében megtudhatjuk, hogy az egyes szereplőknek mely témák és hangszerek felelnek meg. Így ezt a felvezető részt követően a gyerekek már nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet.

A koncert második felében pedig La Fontaine szintén örökbecsű meséje, A béka és az ökör zenei feldolgozása csendül fel, hasonlóan zenei-nevelő célzattal. Matuz Gergely kedves zenéje, a történetek időtállósága és a profi előadásmód kiváló lehetőséget nyújt ahhoz, hogy valaki örök barátságot kössön a klasszikus zene világával.

 

Pályázati támogatással Rozsnyón

Szerencs Város Önkormányzata 2018 év végén pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz, és 1,1 millió forint támogatást nyert el 2019. évre a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Szerencsen a Missziós Kereszt

Szerencsre érkezik a Missziós Kereszt, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma 2019. október 21-én.

További cikkek:

Fidesz-képviselő: nagy jelentőségű a térségben a PIMCO Kft. szerencsi beruházása

Budapest – Koncz Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületének országgyűlési képviselője (Fidesz) szerint a PIMCO Kft. szigetelőanyag-gyártó beruházása nagyon nagy jelentőségű a térségben, mert majdnem kétszáz új munkahelyet és plusz adóbevételt jelent.

További cikkek:

Pótnap a hulladékgyűjtő edényzet átvételére

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az új kommunális hulladékgyűjtő edények kiosztására Szerencs Város Önkormányzata PÓTNAPOT hirdet a következők szerint: 2019. október 21. 08.00-18.00, október 22. 08.00-18.00 óra között.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András szakosztályvezető beszámolója: Sajnálatos módon a szerencsi asztalitenisz-szakosztály NB II-es és megyei csapata is vereséget szenvedett a soron következő meccsükön, örvendetes viszont, hogy születtek szép versenyeredmények az elmúlt időszakban.

További cikkek:

Bűnmegelőzés, és baleset-megelőzés a Szerencsi Csokoládé Fesztivál nulladik napján

A lakosság vagyonbiztonsága, az áldozattá válás elkerülése, és a közlekedésbiztonság érdekében a rendőrség az elmúlt évekhez hasonlóan részt vesz a megye jelentősebb eseményein.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  October 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
   2  3
  7  910
151617
24
2831   


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás