- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 14.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Város Eseménynaptár Részletek - Zempléni Fesztivál: mesekoncert

Eseménynaptár

Esemény 

Mikor:
2019.08.11 16.00 óra
Kategória:
Városi események

Leírás

BONBON MATINÉ
Matuz Gergely: A kiskakas gyémánt félkrajcárja és A béka és az ökör című mesekoncert és hangszerbemutató. Bemutatja: BA-LU Eufórikusok.

Helyszín: Rákóczi-vár udvara

A belépés díjtalan.

 

Gyerekként már generációk hosszú sora „szívta fel begyébe” a kapzsi török szultán és a kiskakas viaskodását elbeszélő mesét. Érthető, hiszen az igazság és az elnyomottak diadaláról szóló történet nemcsak témájával, hanem humorával és különleges jeleneteivel is alkalmas a figyelem megragadására. A BonBon Matiné zeneszerző pályázatának, s ezáltal Matuz Gergely briliáns tollának köszönhetően megszületett a mese méltó zenei adaptációja is, ami rengeteg humorral, idézettel igyekszik visszaadni az eredeti történet legjavát.

Lukácsházi Győző és a BA-LU Eufórikusok évtizedek óta egyetlen célért dolgoznak: bemutatni a legifjabbaknak a hangszerek mesélő erejét. Ennek megfelelően az előadás első felében megtudhatjuk, hogy az egyes szereplőknek mely témák és hangszerek felelnek meg. Így ezt a felvezető részt követően a gyerekek már nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet.

A koncert második felében pedig La Fontaine szintén örökbecsű meséje, A béka és az ökör zenei feldolgozása csendül fel, hasonlóan zenei-nevelő célzattal. Matuz Gergely kedves zenéje, a történetek időtállósága és a profi előadásmód kiváló lehetőséget nyújt ahhoz, hogy valaki örök barátságot kössön a klasszikus zene világával.

 

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás