- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. május 21.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Önkormányzat Intézményeink Egészségügy

Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet


3900 Szerencs, Bekecsi u. 10.
Tel:
20/999-5225, 47/361-740, 47/361-558, 47/361-758
Igazgató: dr. Bobkó Géza főorvos


Az egészségügyi alap- és középfokú ellátást a Dr. Szántó J. Endre Egészségügyi és Szociális Intézet, négy felnőtt háziorvosi, két házi gyermekorvosi és a védőnői szolgálat biztosítja. A szolgálat rendelkezik az alapvető egészségügyi infrastruktúrával, s az ehhez szükséges humán erőforrásokkal. A rendelőintézet a város és vonzáskörzete harminc településének több mint 60 ezer lakosa a járó beteg szakellátását huszonegy szakrendelésen veheti igénybe. Harmincegy háziorvos, és hét gyermekorvos utalja ide a betegeit. A magánorvosok a nőgyógyászat, fogászat, gyermekgyógyászat területeken jól bővítik a választási lehetőséget. A 14-18 éves korúak életkorhoz kötött szűrővizsgálatát az ifjúsági-egészségügyi ellátás biztosítja. A gyermek és felnőtt korú sportolók alkalmassági vizsgálatát a sportorvosi szolgálat végzi. A család-, anya-, és a 0-16 év közötti gyermekek gondozását tíz védőnő látja el. A rendelők gép-műszerparkja folyamatosan bővül így biztosított, hogy a polgárok helyben, magas színvonalon vehessék igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. A sürgősségi ellátást biztosító Központi Ügyelet kilenc település önkormányzatának társulásával 23 ezer fő hétvégi és munkaidőn túli ellátását végzi.

A szakrendelések időpontja és további információk: www.eszei.hu

Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ


3900 Szerencs, Rákóczi út 63.
Telefon: 06 47/362-647 Fax: 06 47/361-558
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Nyitva tartás:
Hétfőtől péntekig: 8 - 16 óráig

Intézményvezető: Sipos Attila igazgató
Tel: 47/565-233

Az intézmény által biztosított szolgáltatások:

Idősek Klubja
Az intézmény saját otthonukban élő ellátást igénybevevők részére biztosít lehetőséget - napközbeni tartózkodásra, étkeztetésre, társas kapcsolatokra és alapvető higiéniai szükségletek igénybe vételére.
Intézményi elérhetőség:

Szerencs, Idősek Klubja
Szerencs, Rákóczi u. 63. Telefon: 06 47/362-647

Szerencs-Ond Idősek Klubja
Szerencs-Ond, Fő út 71. 06 47/361-718

Fecskés Idősek Klubja
Szerencs, Dobó Katica út 24. Telefon: 06 47/362-229

Szociális étkeztetés
Azon szociálisan rászorulók, nyugdíjasok, illetve rokkant nyugdíjasok étkeztetéséről kell gondoskodni, akik önmaguk, vagy eltartottaik számára, tartósan vagy átmenetileg önállóan az étkeztetést nem képesek biztosítani.

Időskorúak Gondozóháza
A létesítmény átmeneti elhelyezést nyújt 10 fő részére. Az elhelyezés időtartama maximum 1 év. Feltétele, hogy a gondozott önellátó legyen, a szerződés leteltével pedig biztosított legyen az elhelyezése akár családban, akár más intézményben.

Támogató Szolgálat
A szolgálat feladata fogyatékos személyek saját lakhelyén, lakókörnyezetében történő segítése, életvitelének megkönnyítése, ezen belül a lakáson kívüli szolgáltatások elérésének biztosítása, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli segítségnyújtás. Speciálisan kialakított mikrobusz előzetes igénybejelentés alapján igénybe vehető a fogyatékossággal élők szállítására. Az intézmény által biztosított szolgáltatásokért, az ellátottak az önkormányzat mindenkor érvényes rendeletében meghatározott térítési díjat fizetnek.


Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
Szerencs, Rákóczi út 89. Tel: 47/565-234, 565-235
A Családsegítő és gyermekjóléti feladatokat kistérségi decentrumként Szerencs, Legyesbénye, Tállya, Golop településeken látják el.
A családsegítő szolgálat a mentálisan vagy szociálisan nehéz helyzetben lévő emberek és családok számára nyújt segítséget. Az intézmény mindenki számára nyitott.
A gyermekjóléti szolgálat elsődleges feladata, a családokra, gyermekekre való odafigyelés. Célja: a gyermekek testi, értelmi, érzelmi, erkölcsi jólétének biztosítása családban történő neveltetése.
Egyéb tevékenységek: életvezetési tanácsadás, családerősítő programok, klubok szervezése.
A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat nem hatósági jellegű intézmény.
A családgondozók titoktartásra kötelezettek!
A szolgáltatások ingyenesek.

Buffalo Market kézműves és régiségvásár

Buffalo Market kézműves és régiségvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. május 18-án, szombaton 8-14 óra között. További információ: http://buffalo-market.hu

További cikkek:

Fidesz-képviselő: nagy jelentőségű a térségben a PIMCO Kft. szerencsi beruházása

Budapest – Koncz Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületének országgyűlési képviselője (Fidesz) szerint a PIMCO Kft. szigetelőanyag-gyártó beruházása nagyon nagy jelentőségű a térségben, mert majdnem kétszáz új munkahelyet és plusz adóbevételt jelent.

További cikkek:

Átlépte a záróvonalat, rögzítette a kamera

Szerencsen a Gyár útról kanyarodott a Nyár útra egy személygépkocsi 2019. január 28-án 15 óra 40 perckor. A manőver során a sofőr figyelmen kívül hagyta a jól láthatóan felfestett záróvonalat.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  May 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    2  3  4
  6  7  8  9101112
14151617
202122242526
2728293031  


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás