ROVATOK

2024. május 11, Szo
Ferenc

"Szívbéli kötelességünk kell hogy legyen"


Szerencs - Szerencs város önkormányzata, valamint a Szocio East Egyesület Szociális Szolgáltató és Módszertani Központ tartott projektzáró rendezvényt Szerencsen a Rákóczi-vár Lovagtermében.

15 település

A ,,Képzés értük!” című projektet a közelmúltban azért hirdették meg, hogy képzést tartsanak a szociális területen dolgozó szakemberek részére a társadalmi befogadás elősegítése érdekében. A rendezvényt Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere nyitotta meg.

 

projektet – mondta Rónavölgyi Endréné. – Egy olyan sóhajtással, ami jóleső érzéssel párosul, hiszen a végére értünk egy olyan folyamatnak, amelyet régóta vártunk. Vártunk azért, mert minden önkormányzatot minősít az, miként foglalkozik azokkal a polgáraival, akik önhibájukból vagy önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek. Fontos az, miként törődünk ezekkel az emberekkel, mert tudjuk, nagyon nehéz visszakerülni a munka világába. Ez a fajta törődés és munka tehát nemcsak törvény által előírt, hanem szívbéli kötelességünk kell, hogy legyen. Azoknak a szakembereknek indult két évvel ezelőtt ez a projekt, akik a saját településeiken foglalkoznak a munkaerőpiacról kikerült emberekkel. Éppen ezért örvendetes, hogy a szerencsi kistérség tizenöt településéről vettek részt a szociális szakemberek ebben a képzésben.

 

A megnyitót követően a Szocio East Egyesület munkatársai tartottak előadást, majd levetítették a Szerencsi Városi Televízió által a két éves projektről készített összeállítást. A záró konferencia végén a résztvevők átvehették a képzésről szóló okleveleiket.

 

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image