ROVATOK

2024. május 10, P
Ármin, Pálma, Mira

Jelentős felújításokat terveznek

Szerencs - A város idei költségvetésének előkészítésének a részeként az önkormányzati intézmények dolgozóival tartott konzultációt Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere.

A gimnáziumban, a Rákóczi-várban és a rendelőintézetben megtartott eseményeken a helyi oktatási és nevelési intézmények pedagógusai, egészségügyi dolgozók, valamint a városi kulturális központ munkatársai vettek részt. A polgármester részletes tájékoztatást adott a településfejlesztési elképzelésekről. Elhangzott, hogy az elmúlt évben a város költségvetésének a főösszege meghaladta az ötmilliárd forintot. Az önkormányzat egymilliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt. Ebből a pénzből a korábbi hitelek kiváltása mellett jelentős összeget tartalékoltak a pályázati tervek megvalósításához.

Tervek

- Az intézmények közül az óvodai épületek állaga a legrosszabb, amelyen európai uniós pénzügyi források felhasználásával szeretnének változtatni - mondta Rónavölgyi Endréné. - Több százmillió forintból felújítanánk és kibővítenénk a Gyári-kertben és a Széchenyi utcában lévő intézményeket, miközben a Csalogány óvoda épületét a jövőben zenei képzésre hasznosítanánk. Rónavölgyi Endréné a további fejlesztési tervek között említette a diákszálló bővítését, hiszen az emeleti rész használatba vételével 36 fővel növekedne a kollégiumi férőhelyek száma Szerencsen. A városközpont rehabilitációjának tervezett folytatása sikeres pályázat esetén a Rákóczi-várat, a református templomot és a parókiát érinti a Kossuth tér teljes átalakításával és utak építésével.

Útfejlesztés

A polgármester a munkahelyteremtés elősegítése érdekében fontosnak tartotta az ipari park útjainak és közműhálózatának fejlesztését, aminek a megvalósításához szintén európai uniós támogatást igényelnek. A közlekedés fejlesztését szolgálja majd a 37-es számú főút átkelési szakaszának az átépítése, amely új körforgalmi csomópontok kialakítását is tartalmazza a prügyi útnál és az épülő szalmatüzelésű erőműnél. Rónavölgyi Endréné fontos feladatként említette az intézményi-épületek állagmegőrzését, a Tatay Sporttelep továbbfejlesztését, valamint városszerte jó minőségű utak és járdák építését, felújítását.
A konzultáció során a résztvevők is javaslatokat fogalmaztak meg. Ezek között szerepelt a főutca egy részének sétálóutcává alakítása, kerékpárút létesítése Szerencs és Mezőzombor között. Szóba került a gyári kör épületének leromlott állaga és az, hogy az eladásra meghirdetett malom sorsa sem lehet közömbös a városnak. Forrás:Észak-Magyarország

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image