ROVATOK

2024. május 13, H
Szervác, Imola, Imelda

Szerencsi „kirándulás” ötvenezerért


A Szerencsi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőre február 14-én délelőtt 10 óra után néhány perccel megállásra intette a Lada típusú személygépkocsi vezetőjét. A szebb napokat is látott gépkocsi szikszói illetőségű vezetője a rendőr kérésére átnyújtotta a kölcsön kapott gépjármű papírjait, de a sajátjai egy kisség hiányosak voltak, ugyanis gépjárművezetői engedéllyel még életében nem rendelkezett.
Ezzel, és egy szabálysértési feljelentéssel meg is úszhatta volna a járőrökkel való találkozást, de azok a bizonyos hullámok csak ezután kezdtek összecsapni a feje felett.
Az éber járőr további adatokat kért és kapott a nyilvántartóból, mely szerint M.Cs. szikszói lakos „visszaeső” szabálysértőnek számít olyannyira, hogy ez év július 10-éig a vezetéstől el van tiltva.
Az információk birtokában tájékoztatta a rendőrjárőr M. Cs-t, hogy előállítják a kapitányságra és szabálysértési őrizetbe veszik az általa elkövetett szabálysértés miatt.
A Szerencsi Városi Bíróságon a szabálysértés elkövetése után négy órával M.Cs. már a tárgyalóteremben vallhatott színt az általa elkövetett cselekménnyel kapcsolatban.
A döntés hamar megszületett és egy ötvenezres csekkel „gazdagodva” szabadon távozhatott a Bíróság épületéből.

 

Jurák József r. alezredes
osztályvezető

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image