ROVATOK

2024. május 9, Cs
Gergely

Húszéves a Rákóczi Iskola

"Húszévesnek lenni jó!" címmel összeállított gálaműsorral ünnepelte 2007. november 9-én a Rákóczi iskola alapításának 20. évfordulóját. Kora délután az épület első emeletén kiállítást nyitottak meg az intézmény volt diákjainak alkotásaiból.

A tárlaton Akácosi Emőke főiskolai hallgató, Csáki-Kovács Andrea textil iparművész, Derda Krisztina gimnazista, Farkas Attila ötvös, Mogyorósi Angelika főiskolai hallgató, Kosnyíderné Rétlaki Ágnes rajztanár, Szalma Zoltán építészmérnök, Szántó Péter és Kiss Barnabás festőművészek mutatkoztak be. Kulcsár Sándorné igazgató ünnepi beszédében felidézte a Rákóczi iskola elmúlt húsz évének történetét az 1987-es kapunyitástól napjainkig. Mint elhangzott, több mint egy évtizede indult az intézményben a máig nagy népszerűségnek örvendő művészeti képzés drámajáték, képzőművészet és néptánc tanszakon. Ezzel közel egy időben vezették be a magyar-angol kéttannyelvű oktatást, amely iránt napjainkban is nagy az érdeklődés. Tanítványaik országos és nemzetközi szinteken is számos tanulmányi és sportversenyen szerepeltek eredményesen.
Ezt követően versek, énekszámok, táncok és musicalrészletek, egyéni és csoportos produkciók váltották egymást a színpadon. A jubileum alkalmából Rákóczi-plakettet vett át Harkályné Kovács Katalin alapító tanár és a rendezvények hangosításában gimnazistaként is közreműködő Pelbárt Ádám, akit az igazgató az iskola örökös diákjává fogadott.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image