- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. április 1.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Hírek Sport Asztalitenisz: véget ért a szezon

Asztalitenisz: véget ért a szezon

Email Nyomtat PDF

Sárossy Balázs és Köllő ÁbelA szerencsi asztaliteniszezőinknek véget ért a 2018/2019-es szezon. Köllő András szakosztályvezető beszámolója:

A szakosztály három csapattal indult: egy NB II-es, egy NB III-as, illetve egy megyei csapattal. Az NB II-es csapatunk csak felnőttekből állt, míg az NB III-as és a megyei csapatban teret adtunk az újonc korú játékosainknak is, akik a rutin- és tapasztalatszerzés céljából, valamint a fejlődésük érdekében játszottak.
A szezon elején megfogalmazott cél nem más volt, mint az, hogy az NB II-es és az NB III‑as csapatunk dobogós helyen végezzen, a megyei csapatnak pedig a tisztes helytállást tűztük ki célul. Ezeket az elvárásokat sikerült megvalósítani, hiszen mind az NB II-es, mind az NB III‑as csapatunk az előkelő második helyen tudott végezni a csapatbajnokságban, a megyei csapatunk pedig nyolcadik helyezett lett.
Az NB II-es csapat egyik legmeghatározóbb egyénisége – mint csapatkapitány és edző – Lehoczki Gábor volt, aki jövőre is a szakosztályunkat fogja erősíteni, ugyanúgy, mint Korály Tibor, aki kitartó munkájának köszönhetően folyamatosan képes a fejlődésre. Az NB-es csapat két másik játékosa, Stadler Tamás és Macsuga József viszont Miskolcon fognak játszani a jövő szezonban.
Az NB III-as csapat tagjai közül Li Hongyang edzőként is tevékenykedett, a következő idényben viszont nem fog folyamatosan játszani, csupán csapatsegítőként szerepel majd. Ugyanígy Török Gábor is, aki szintén a csapatot fogja segíteni, de nem fog minden meccsen játszani. Az NB III-as csapat tagja volt Zeller Gábor is, aki nagyon sokat fejlődött ebben az évben. A csapat legfiatalabb játékosa Köllő Ábel volt, aki a kitartó és szorgalmas munkájának köszönhetően nagyon sokat fejlődött technikai és mentális téren is, amiért köszönet illeti a két edzőjét, Lehoczki Gábort és Li Hongyangot.
A megyei csapatunk tagjai voltak: Balogh Sándor, Csorba István, Deli István, Filácz Attila, Korály Csaba, Lapis Zoltán és Sárossy Balázs. Mindegyikükről elmondható, hogy a bajnokság során egyre jobb formát mutattak, és folyamatos a fejlődésük. A csapat tagjai közül Filácz Attila igazolt el, így jövőre már nem a szerencsi szakosztályban fog játszani
Fontos kiemelni, hogy az utánpótlás-nevelésben szeretnénk előbbre lépni, ez fogja a következő éveket meghatározni. Ezért a célunk az, hogy minden osztályban szerepeljenek gyerekek. Így az NB II-es csapatban Köllő Ábel fog szerepet kapni, az NB III-as csapatban Sárossy Balázs, a megyei csapatban pedig Konter Levente és Nagy Bence fog játszani. Ennek megfelelően nem az eredményesség lesz a legfőbb célkitűzésünk, hanem a fejlődés lehetősége. A 2018/2019-es szezonban ugyanis olyan eredményt értünk el, amelyet a következő években nagyon nehéz lesz felülmúlni, hiszen a 2. helyen végzett két csapatunk is. Ezért mindhárom csapatnak a tisztes helytállás lesz a célja, valamint az ifjúság még hangsúlyosabb bekapcsolása a szerencsi asztalitenisz-szakosztály életébe. Mindezeket szolgálja, hogy fiataljaink számára szervezünk egy egyhetes edzőtábort, valamint egész nyáron folytatódnak az edzések és a versenyeztetések. Törekszünk arra, hogy az edzések egyénre szabottan fizikai, technikai és mentális részekből álljanak, és nem utolsó sorban célunk a csapatépítés, a jó hangulat is. Fontos változás lesz, hogy Li Hongyangot edzőként felváltja Lehoczki Gábor, akivel hosszú távra tervezünk, hiszen egyértelmű, hogy állandó edző nélkül nincs lehetőség a fejlődésre.
Köllő Ábel és Sárossy Balázs Miskolcon vett részt a régiós versenyen, ahol Ábel mind az újonc, mind a serdülő versenyt megnyerte. Örömteli, hogy Balázs pedig mindkét versenyszámban a harmadik helyen tudott végezni. Ezúton is gratulálunk nekik és edzőiknek.
Szeretném megköszönni a szurkolóinknak az éves buzdítást, amely mindig különleges erőt ad a csapatainknak, illetve köszönetet mondok a szerencsi önkormányzatnak, hogy nem kevés anyagi hozzájárulással segíti az asztalitenisz-szakosztály működését és fennmaradását. Köszönöm az egyéni támogatásokat is, amelyek elősegítik a csapatunk fejlődését, és nagyobb mozgásteret biztosítanak egyéni versenyeztetés terén.

 

Tajékoztató az óvodai beiratkozásról

Tisztelt Szülők!
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett.

További cikkek:

Cukorgyári emléknap 2020

A szerencsi cukorgyár bezárásának évfordulóján, 2020. március 10-én, kedden 14 órától megemlékezést és koszorúzást rendez Szerencs Város Önkormányzata a Cukorgyári Emlékparkban. Közreműködik a Szerencsi Férfikar

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Hirdetmény állami földterületek értékesítéséről

A Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (Nfatv.) 3. § (1) bekezdése alapján a Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ három hektárnál kisebb térmértékű földrészleteket tervez hirdetmény közzétételével értékesíteni.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Az éllovas csapat ellen játszott az SZVSE asztalitenisz-csapata hazai környezetben 2020. február 16-án.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  April 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
272829   

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás


Wholesale Jerseys Cheap