- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 29.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Hírek Sport Kosárlabda: 3 mérkőzés, 3 győzelem

Kosárlabda: 3 mérkőzés, 3 győzelem

Email Nyomtat PDF

 Egy hét alatt három mérkőzést játszott le az NB II-es férfi kosárlabda-bajnokság keleti csoportjában szereplő Szerencs VSE gárdája. A mérleg hibátlan: egy győzelem hazai pályán és kettő idegenben.

2013. november 23.
Békéscsabai KK–SZVSE 63-73
(15-25,17-14,13-9,18-25)
SZVSE: Jakab l. 22/3, Birk L. 7/3, Szárnya G. 13, Endrész T. 8, Lippai Sz. 2 csere: Bihari l. 14/6, Marton P 7, Szemán B.-, Pallai Á.- edző: Gulyás L.

Gulyás László: A beteg Marton Bence nélkül és Birk László fájós térdével keltünk hosszú útra szombaton. A rossz előjelek és a gyötrelmes út ellenére frissen és pontosan kezdtük a mérkőzést, aminek az lett az eredménye, hogy simán vezettünk. Az ellenfél testületileg elvesztette a fejét, mi pedig ahelyett, hogy ebből előnyt kovácsoltunk volna, inkább puhán és bután játszottunk tovább. Ennek az lett a következménye, hogy bár az ellenfél egyetlen pillanatra sem tudott vezetni, szoros állásnál kezdődhetett a végjáték. Az utolsó percekben azonban végre ismét elővettük a taktikus, okosabbik énünket és a vártnál nehezebben ugyan, de biztosan győztünk. A mérkőzés krónikájához tartozik még az is, hogy az ellenfél ritka sportszerűtlen hangulatot teremtett a mérkőzésen, amelyet a két sípmester érthetetlen módon eltűrt.

2013. november 27.
Szerencs VSE–MEAFC II. 84-66
(13-22,24-12,13-11,34-21)
SZVSE: Jakab L. 16/6, Birk L. 2, Szárnya G. 9, Endrész T. 27, Lippai Sz. 15 csere: Bihari L.15/3, Marton P.-, Szemán B.-, Marton B.-, Pallai Á.- edző: Gulyás L.

Gulyás László: A hétközi mérkőzést sajnos nem a megfelelő elánnal kezdtük. A miskolci csapattal 2 edzőmérkőzést is játszottunk az idény előtt, és az ottani nagy különbségű győzelmek kissé elaltatták a csapat éberségét. 10 perc játék után az ellenfél megérdemelten vezetett majd 10 ponttal, ami főleg a nagyon puha védekezésünknek és a szokatlanul pontatlan dobásainknak volt köszönhető. A második negyedre kissé összeszedtük a védekezésünket és 4 perc elteltével átvettük a vezetést, amit már nem is engedtünk ki a kezünkből. Az ellenfél szívósan harcolt, de nem volt ellenszere az utolsó negyed védekezésváltására. Végül biztosan nyertünk, de végig rossz felfogásban és ritmusban játszottunk. Úgy érzem kissé visszaesett a játékunk az utóbbi napokban. Gyengébb ellenfelek ellenében ez még nem bosszulta meg magát, de pénteken Cegléden ebből akár komoly gondunk is lehet, pedig ott a legjobb játékunkra lenne szükség a feljutásért küzdő megerősödött hazaiak ellen.

2013. november 29.

Ceglédi KE–Szerencs VSE 78-79
(23-10,15-18,20-37,20-14)
SZVSE: Jakab L. 5/3, Birk L. 26/12, Szárnya G. 17/3, Endrész T. 22, Marton B.- csere: Marton P. 9/9, Szemán B. -, Pallai Á.- edző: Gulyás L.
 
Gulyás László: Hét napon belül ez volt a harmadik mérkőzés és a harmadik győzelmet arattuk. Pedig az előjelek alapján romlani látszott a statisztikánk, hiszen Bihari Levente és Lippai Szabolcs betegség miatt el sem tudott utazni velünk a veretlen listavezető otthonába. Csonka csapattal 3 óra zötykölődés után nem indult túl jól a mérkőzés, mert bár a helyzeteket szépen megcsináltuk, rettenetes dobószázalékot produkálva sorra el is rontottuk azokat, így az ellenfél fokozatosan elhúzott. A félidőig alig változott a helyzet, aminek idegenben nem túl megnyugtató 10 pontos hátrány lett az eredménye. A harmadik negyedben nagyot változott a játék képe, amit addig csak kidolgoztunk, azt remek dobószázalékkal már be is dobtuk. 37 pontot dobtunk 10 perc alatt, majd a folytatásban is jobban játszottunk az ellenfélnél, így a végjátékra olyan előnyünk lett, amelyből a fáradtság és a Cegléd minden próbálkozása ellenére megőriztük a győzelemhez szükséges minimális előnyt. Ez az előny – helyzetünket ismerve – ezen az estén maximálisnak érződött. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az  addig remekül teljesítő Marton Péter vállsérülést szenvedett a 3. negyedben, amely miatt várhatóan ebben a naptári évben nem fog tudni pályára lépni. Összességében férfias küzdelemben remek győzelmet arattunk egy olyan csarnokban, ahol idegen csapat nagyon ritkán hagyja el diadalmasan a parkettet. Ez sok erőt, hitet, önbizalmat kell, hogy adjon a folytatásra.

 

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás