- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 29.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Hírek Sajtószemle A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Email Nyomtat PDF

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

Most a szerencsiek többsége Nyiri Tibort választotta ismét polgármesterré, ráadásul a testületbe csak olyan képviselők jutottak, akik függetlenként indultak.

A városért

– Átjött a kampányunk üzenete, ami nem volt más, mint az, hogy „Szeretlek Szerencs” – mondja Nyiri Tibor. – Ez üzenet a fiataloknak, akik vagy már elmentek, vagy el szeretnének menni a városból, hogy rájuk is szükség van, lehetőleg itt helyben. Ezen felül üzenet mindenkinek, akik a városban élnek kortól függetlenül, hiszen azt vallom, nincsenek első- és másodosztályú polgárok, csak szerencsiek vannak, akikért felelősséggel tartozunk. Köszönettel tartozom mindazon szerencsieknek és ondiaknak, akik rám szavaztak. Négy jelölt közül választottak meg, ami sokkal nagyobb felhatalmazást jelent és mindez természetesen sokkal nagyobb felelősséggel is jár. Közel 65 százalékos felhatalmazást kaptam és ez megerősít.

Minden városrész fontos

Az új képviselő-testület nyolc tagja közül eddig hatan nem vettek részt a helyi politikában.

– Így van, csak dr. Gál András és dr. Bobkó Géza volt tagja a testületnek, a többieknek ez teljesen új feladat és nagyon remélem, hogy új színt hoznak a testület működésébe és a város életébe. A szerencsiek és az ondiak döntése alapján nyolc olyan ember került a testületbe, akik hasonlóképpen gondolkoznak a városról. Nyolc független embert talált egymásra, hogy együtt dolgozzon a városért. Természetesen a jövőben is egyeztetni fogunk a pártokkal és a civil szervezetekkel, hogy együtt tegyünk a településért. Igyekszünk felosztani egymás között minden fontos területet az egészségügytől kezdve a közbiztonságon és a közlekedésen át az idősekről való gondoskodásig. Különösen az utóbbi a fontos, hiszen Szerencsen közel 3000 nyugdíjas él, ez a település lakosságának egyharmada. Természetesen a legkiemelkedőbb feladat a munkahelyteremtés, hiszen ez segíthet csak itt tartani a fiatalokat. Számunkra minden városrész fontos. Polgármesterként továbbra is igyekezni fogok odafigyelni mindenre, ami a településen történik, de mindenhol nem tudok jelen lenni, ezért a képviselők között felosztjuk a városrészeket, hogy mindenhol legyen valaki, akihez a helyiek tudnak fordulni gondjaikkal, problémáikkal – mondja Nyiri Tibor.

Bánhegyi Gábor

Forrás: www.boon.hu 2019. 10 . 17.  

 

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás