„A megye legjobb iskolája” – „Köszönjük szépen, hogy ki tetszettek találni!”

Nyomtat

Szerencs – Tapsviharral és örömujjongással válaszoltak a diákok, miután kiderült, hogy megnyerte a Rákóczi Általános iskola a BOON szavazását.

„Gyönyörű az, ha az ember célba lát, S eléri azt, tűzön-vízen át. Kedves Rákóczi Zsigmond Általános Iskola most már meg kell csinálni tűzön, vízen át! Nem adhatjuk fel!“. Ezek a mondatok a „legjobb iskolát” kereső szavazásunk utolsó óráiban kerültek ki a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Tehetségpont Facebook oldalára. Nem adták fel. Sőt! megnyerték a Rákóczisok az általános iskolások versenyét!

- A gyerekek arcát kellett volna reggel látni az iskolagyűlésen, amikor köszöntöttem a megye legjobb általános iskolájába járó tanulókat – mondta portálunknak a siker délelőttjén az iskolában Ráczné Váradi Éva igazgató. – Tapsvihar és örömujjongás volt a válasz. Mindig az úgynevezett három lábat szoktam említeni, mely szerint pedagógus, szülő és diák. Ha ez az összefogás nincs meg, akkor egy iskola nem képes működni. Nagyon jó a szülői hátterünk, hihetetlen a gyerekek lelkesedése. Hajnali kettőig forródrót volt köztünk, cseteltünk a kollégákkal, akikkel azt hiszem, hogy nagyon jó csapat vagyunk.

Harkályné Kovács Katalin, a művészetoktatási intézményegység-vezetője elárulta, hogy nagyon várták és bíztak a sikerben, azonban voltak hullámvölgyek, amikor azt hitték, hogy egy miskolci iskolát úgy sem tudnak utolérni, ám mindig újabb és újabb lökést kaptak.

Mindenki voksolt
- Széleskörű összefogás volt ez, még az utolsó percekben is csak biztatásokat kaptunk mindenkitől – árulta el. – Nagyon jó volt! Köszönjük szépen, hogy kitetszettek találni nekünk a játékot. A múlt héten a 25. születésnapunkat ünnepeltünk, így ez hab a tortán.
- Ahhoz képest, hogy félezren sem járnak az iskolánkba, közel kétezren szavaztak ránk. Nagy dolog ez – mondta Vajtó András, a legjobb általános iskola portása. – Reggel tudtam meg az iskolagyűlésen, hogy miskolci iskolákat előztünk meg. Az én gyerekeim is idejártak, büszke vagyok az iskolára, öröm itt dolgozni.
Molnár Erzsébet márciustól dolgozik takarítóként a Rákócziban és mint mondta, késő éjszakáig fennmaradt és reggel is azonnal a végeredményt kereste a Borsod Online-on. “A nővérem Hollandiában van, de ők is szavaztak, de tulajdonképpen mindenki voksolt. Nagyon örülök, hogy a mi iskolánk nyert” – nyilatkozta egy szuszra munkatársunknak.

A legjobb suliban nem áll meg az élet, s remélik, hogy jövőre sikerül megvédeniük a megtisztelő címet.

Megkérdeztük: Minek köszönheti az iskola a sikert?
Dovák Dorka: Megérdemelte az iskolánk ezt a címet, mert nagyon összetartó a közösségünk. Mindenkit értesítettem én is a szavazásról és biztattam őket a voksolásra. Nagy dolognak tartom, hogy majdnem 2000 szavazatot kaptunk úgy, hogy ötszázan sem járunk a suliba.

Hegedűs Martin: Annak is köszönhető a siker, hogy nagyon össze tudott fogni az iskolánk ebben a játékban. Szóltunk az ismerősöknek, mindenkit mozgósítottunk. Megosztottuk a Facebook-on, mindenütt a szavazást. Nagyon örülök!

Takács Ádám: Rengeteg érdekes programot csinál az iskolánk, ennek is köszönhetjük a győzelmet. Én is mindenkinek szóltam az ismeretségi körömben, hogy szavazzon. Úgy tudom, hogy olyanok is szavaztak, akik korábban a mi iskolánkba jártak.

Sallai Péter: A testvérem már nem ide jár, de itt tanult. Ő is, és a korábbi osztálytársai is szavaztak. Édesanyám munkahelyén is aki tudott, ránk szavazott. A családban az unokatestvéreim is szavaztak. Nagyon nagy siker ez!

Demeter Bianka: Az összefogásnak köszönhető az, hogy végül megnyertük a BOON-on a versenyt! Én is mindenkinek szóltam: barátoknak, rokonoknak egyaránt. Éjszaka háromnegyed 12-kor még ébren voltam, és lestem, hogy miként áll a szavazás. Nagyon izgultam, de sikerült nyernünk. Reggeltől ez volt a téma a suliban.

Pelbárt Enikő: Nagyon örülök, hogy ebbe az iskolába járhatok és annak is, hogy megnyertük ezt a címet. Megérdemeltük, mert összefogtak a tanárok, a diákok és a szülők is azért, hogy szavazzon mindenki a Rákóczira. A siker abban is rejlik, hogy sokoldalú az iskola és jó a közösség. 

 

ÉM-JLI

2012. október 25.

 

Az eredeti cikket – fotókkal és videókkal kiegészítve – elolvashatja itt.