- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2018. február 25.
vasárnap
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Hírek Sajtószemle „A megye legjobb iskolája” – „Köszönjük szépen, hogy ki tetszettek találni!”

„A megye legjobb iskolája” – „Köszönjük szépen, hogy ki tetszettek találni!”

Email Nyomtat PDF

Szerencs – Tapsviharral és örömujjongással válaszoltak a diákok, miután kiderült, hogy megnyerte a Rákóczi Általános iskola a BOON szavazását.

„Gyönyörű az, ha az ember célba lát, S eléri azt, tűzön-vízen át. Kedves Rákóczi Zsigmond Általános Iskola most már meg kell csinálni tűzön, vízen át! Nem adhatjuk fel!“. Ezek a mondatok a „legjobb iskolát” kereső szavazásunk utolsó óráiban kerültek ki a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Tehetségpont Facebook oldalára. Nem adták fel. Sőt! megnyerték a Rákóczisok az általános iskolások versenyét!

- A gyerekek arcát kellett volna reggel látni az iskolagyűlésen, amikor köszöntöttem a megye legjobb általános iskolájába járó tanulókat – mondta portálunknak a siker délelőttjén az iskolában Ráczné Váradi Éva igazgató. – Tapsvihar és örömujjongás volt a válasz. Mindig az úgynevezett három lábat szoktam említeni, mely szerint pedagógus, szülő és diák. Ha ez az összefogás nincs meg, akkor egy iskola nem képes működni. Nagyon jó a szülői hátterünk, hihetetlen a gyerekek lelkesedése. Hajnali kettőig forródrót volt köztünk, cseteltünk a kollégákkal, akikkel azt hiszem, hogy nagyon jó csapat vagyunk.

Harkályné Kovács Katalin, a művészetoktatási intézményegység-vezetője elárulta, hogy nagyon várták és bíztak a sikerben, azonban voltak hullámvölgyek, amikor azt hitték, hogy egy miskolci iskolát úgy sem tudnak utolérni, ám mindig újabb és újabb lökést kaptak.

Mindenki voksolt
- Széleskörű összefogás volt ez, még az utolsó percekben is csak biztatásokat kaptunk mindenkitől – árulta el. – Nagyon jó volt! Köszönjük szépen, hogy kitetszettek találni nekünk a játékot. A múlt héten a 25. születésnapunkat ünnepeltünk, így ez hab a tortán.
- Ahhoz képest, hogy félezren sem járnak az iskolánkba, közel kétezren szavaztak ránk. Nagy dolog ez – mondta Vajtó András, a legjobb általános iskola portása. – Reggel tudtam meg az iskolagyűlésen, hogy miskolci iskolákat előztünk meg. Az én gyerekeim is idejártak, büszke vagyok az iskolára, öröm itt dolgozni.
Molnár Erzsébet márciustól dolgozik takarítóként a Rákócziban és mint mondta, késő éjszakáig fennmaradt és reggel is azonnal a végeredményt kereste a Borsod Online-on. “A nővérem Hollandiában van, de ők is szavaztak, de tulajdonképpen mindenki voksolt. Nagyon örülök, hogy a mi iskolánk nyert” – nyilatkozta egy szuszra munkatársunknak.

A legjobb suliban nem áll meg az élet, s remélik, hogy jövőre sikerül megvédeniük a megtisztelő címet.

Megkérdeztük: Minek köszönheti az iskola a sikert?
Dovák Dorka: Megérdemelte az iskolánk ezt a címet, mert nagyon összetartó a közösségünk. Mindenkit értesítettem én is a szavazásról és biztattam őket a voksolásra. Nagy dolognak tartom, hogy majdnem 2000 szavazatot kaptunk úgy, hogy ötszázan sem járunk a suliba.

Hegedűs Martin: Annak is köszönhető a siker, hogy nagyon össze tudott fogni az iskolánk ebben a játékban. Szóltunk az ismerősöknek, mindenkit mozgósítottunk. Megosztottuk a Facebook-on, mindenütt a szavazást. Nagyon örülök!

Takács Ádám: Rengeteg érdekes programot csinál az iskolánk, ennek is köszönhetjük a győzelmet. Én is mindenkinek szóltam az ismeretségi körömben, hogy szavazzon. Úgy tudom, hogy olyanok is szavaztak, akik korábban a mi iskolánkba jártak.

Sallai Péter: A testvérem már nem ide jár, de itt tanult. Ő is, és a korábbi osztálytársai is szavaztak. Édesanyám munkahelyén is aki tudott, ránk szavazott. A családban az unokatestvéreim is szavaztak. Nagyon nagy siker ez!

Demeter Bianka: Az összefogásnak köszönhető az, hogy végül megnyertük a BOON-on a versenyt! Én is mindenkinek szóltam: barátoknak, rokonoknak egyaránt. Éjszaka háromnegyed 12-kor még ébren voltam, és lestem, hogy miként áll a szavazás. Nagyon izgultam, de sikerült nyernünk. Reggeltől ez volt a téma a suliban.

Pelbárt Enikő: Nagyon örülök, hogy ebbe az iskolába járhatok és annak is, hogy megnyertük ezt a címet. Megérdemeltük, mert összefogtak a tanárok, a diákok és a szülők is azért, hogy szavazzon mindenki a Rákóczira. A siker abban is rejlik, hogy sokoldalú az iskola és jó a közösség. 

 

ÉM-JLI

2012. október 25.

 

Az eredeti cikket – fotókkal és videókkal kiegészítve – elolvashatja itt.

 

Hozzászólások  

 
#1 Aegon 2012-11-26 19:49
Szerintem ez a szavazás semmit sem mutat. Egy jó hekker kérdése és több ezer szavazatot tud küldetni akárki. Természetesen nem úgy gondolom, hogy itt így történt. Nagy butaságnak tartanám, ha ebből az eredményből hosszútávú következtetések et vonnánk le! Egyébként gratula! Szerintem más iskolák és intézményekben is mindent megtesznek a színvonalas oktatásért!
Idézet
 

Birkózóverseny Szerencsen

Szerencs Város Sportegyesülete és a Magyar Birkózók Szövetsége Északkelet-magyarországi Területi Diák I. - Diák II. Kötöttfogású Birkózó Bajnokságot rendez 2018. február 10-én, szombaton 10.30 óra kezdettel a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  February 2018  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
     1  2  4
  5  6  7  811
121416
192325
262728    

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

Europart 2014

1956-os emlékév

Időjárás