2017. március 28.
kedd
Főoldal Hírek Közlemények Egy „X” és más semmi

Egy „X” és más semmi

2016-ban sokaknak már nem kell időt szánni a személyijövedelemadó-bevallásra, helyettük azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készítheti el. Nincs más teendő, csak élni kell az új lehetőséggel és január végéig a bevallási-nyilatkozatot kell választani.

Akik 2015-ben kizárólag munkáltatótól szereztek jövedelmet, kedvezményt nem érvényesítettek és nem is tudnak, nem tesznek önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, nyugdíj-előtakarékossági, valamint nyugdíjbiztosítási nyilatkozatot, dönthetnek a bevallási-nyilatkozat mellett.

A magánszemélyek azon a nyomtatványon (15M30), amelyet munkáltatójuktól kapnak tavalyi jövedelmükről, egy „X” jelölésével február 1-jéig (2016. január 31-e vasárnapra esik) nyilatkozhatnak, hogy felkérik a NAV-ot a bevallás elkészítésére. Ha a magánszemélynek több munkáltatója is van, szabadon dönthet, melyiknél tesz nyilatkozatot. Más egyéb teendő nem lesz az szja-bevallással kapcsolatban.

Azok pedig, akiknek jelenleg nincs munkáltatójuk, közvetlenül a NAV-nak nyilatkozhatnak a 15NY31-es adatlapon. A hivatal kizárólag azokkal veszi fel a kapcsolatot, akiknek visszaigényelhető, vagy befizetendő adójuk lesz.

A magánszemély adójának 1+1 %-át továbbra is felajánlhatja civil szervezetnek, egyháznak költségvetési előirányzatra. Nyilatkozatát a munkáltatóján keresztül, vagy közvetlenül az adóhivatalnak papíron, illetve elektronikusan is megküldheti.

2016. január 15.
Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Önfelszámolásról döntött a Körömi Sütő Kft.

Folyó év, március 21-én évzáró taggyűlést tartott Sátoraljaújhelyben a társaság, ahol a 2016. évi gazdálkodás értékelését, a 2016-os mérleg elfogadását követően a jogutód nélküli megszüntetés módozatáról kellett dönteni.

A Föld Órája - 2017. március 25.

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Változik a hulladékszállítás rendje húsvétkor

Szerencs Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szerencsieket, hogy 2017. április 17-én, húsvét hétfőjén a hulladékszállítás szünetel, helyette előző szombaton, április 15-én szállítja el a szolgáltató a háztartási hulladékot.

Figyelemre méltó helytállás az Országos Bajnokságon

Első alkalommal vett részt a Szerencs VSE színeiben induló versenyző a Magyar Asztalitenisz Szövetség által rendezett Felnőtt Magyar Nem Hivatalos Másodosztályú Országos Bajnokságon.

A trükkős lopások megelőzéséről

Az úgynevezett trükkös lopásokról és azok megelőzési praktikáiról, illetve értékeink védelméről ad hasznos tanácsokat az ELBIR aktuális kiadványa.

<<  March 2017  >>
2021222526

Szerencs Város Képviselő-testületének ülése:

2017.03.30. (csütörtök) 09:00 óra

A testületi ülés anyagának megtekintéséhez kattintson ide

GYERE-Gyermekek Egészsége Program