2017. március 28.
kedd
Főoldal Hírek Közlemények Kezdődik az ebek kötelező összeírása

Kezdődik az ebek kötelező összeírása

Ebek összeírásaA Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. Szerencs Város Önkormányzatának megbízásából 2015. május 4-én megkezdi az ebek kötelező összeírását. A összeírás várható időtartama: 2015. május 4-augusztus 31.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése szerint a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az ebek összeírása kötelező, ezért kérjük a lakosságot, hogy segítse munkatársainkat a feladat elvégzésében.

Az ebösszeírás során az eb tartója az alábbi adatok rendelkezésre bocsátására köteles:

a) az eb tulajdonosának nevét, címét,
b) az ebtartó nevét, lakcímét, telefonszámát, elektronikus levélcímét,
c) az eb fajtáját, nemét, születési idejét, színét, hívónevét,
d) az eb tartási helyét,
e) a beültetett transzponder sorszámát, a beültetés időpontját, a beültetést végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
f) ivartalanított eb esetén az ivartalanítás időpontját, az ivartalanítást végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
g) az eb oltási könyvének számát, az azt kiadó szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
h) az eb veszettség elleni védőoltásainak időpontját,
i) az eb veszettség elleni védőoltásai során használt oltóanyagot, annak gyártási számát, valamint az oltást végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
j) a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszának tényét, időpontját,
k) kisállatútlevéllel rendelkező eb esetén az útlevél számát, kiállításának időpontját, a kiállító szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
l) az eb veszélyessé minősítésének tényére és időpontjára vonatkozó adatot.
m) elismert tenyésztő szervezet által törzskönyvezett eb esetén a származási igazolás másolatát.

Önfelszámolásról döntött a Körömi Sütő Kft.

Folyó év, március 21-én évzáró taggyűlést tartott Sátoraljaújhelyben a társaság, ahol a 2016. évi gazdálkodás értékelését, a 2016-os mérleg elfogadását követően a jogutód nélküli megszüntetés módozatáról kellett dönteni.

A Föld Órája - 2017. március 25.

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Változik a hulladékszállítás rendje húsvétkor

Szerencs Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szerencsieket, hogy 2017. április 17-én, húsvét hétfőjén a hulladékszállítás szünetel, helyette előző szombaton, április 15-én szállítja el a szolgáltató a háztartási hulladékot.

Figyelemre méltó helytállás az Országos Bajnokságon

Első alkalommal vett részt a Szerencs VSE színeiben induló versenyző a Magyar Asztalitenisz Szövetség által rendezett Felnőtt Magyar Nem Hivatalos Másodosztályú Országos Bajnokságon.

A trükkős lopások megelőzéséről

Az úgynevezett trükkös lopásokról és azok megelőzési praktikáiról, illetve értékeink védelméről ad hasznos tanácsokat az ELBIR aktuális kiadványa.

<<  March 2017  >>
2021222526

Szerencs Város Képviselő-testületének ülése:

2017.03.30. (csütörtök) 09:00 óra

A testületi ülés anyagának megtekintéséhez kattintson ide

GYERE-Gyermekek Egészsége Program