2017. május 29.
hétfő
Főoldal Hírek Közlemények Kezdődik az ebek kötelező összeírása

Kezdődik az ebek kötelező összeírása

Ebek összeírásaA Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. Szerencs Város Önkormányzatának megbízásából 2015. május 4-én megkezdi az ebek kötelező összeírását. A összeírás várható időtartama: 2015. május 4-augusztus 31.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése szerint a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az ebek összeírása kötelező, ezért kérjük a lakosságot, hogy segítse munkatársainkat a feladat elvégzésében.

Az ebösszeírás során az eb tartója az alábbi adatok rendelkezésre bocsátására köteles:

a) az eb tulajdonosának nevét, címét,
b) az ebtartó nevét, lakcímét, telefonszámát, elektronikus levélcímét,
c) az eb fajtáját, nemét, születési idejét, színét, hívónevét,
d) az eb tartási helyét,
e) a beültetett transzponder sorszámát, a beültetés időpontját, a beültetést végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
f) ivartalanított eb esetén az ivartalanítás időpontját, az ivartalanítást végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
g) az eb oltási könyvének számát, az azt kiadó szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
h) az eb veszettség elleni védőoltásainak időpontját,
i) az eb veszettség elleni védőoltásai során használt oltóanyagot, annak gyártási számát, valamint az oltást végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
j) a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszának tényét, időpontját,
k) kisállatútlevéllel rendelkező eb esetén az útlevél számát, kiállításának időpontját, a kiállító szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
l) az eb veszélyessé minősítésének tényére és időpontjára vonatkozó adatot.
m) elismert tenyésztő szervezet által törzskönyvezett eb esetén a származási igazolás másolatát.

Taggyűlést tartott a Szerencsi Ipari Park Kft.

2017. május 18-án, csütörtökön 17.00-kor az önkormányzat épületében tartott rendes taggyűlésen négy napirendi pontot tárgyalt a társaság. A legfontosabb a 2016. évi beszámoló, illetve mérleg elfogadása, valamint aktuális feladatok megtárgyalása volt.

A termékbemutatók veszélyei

A termékbemutatók veszélyeiről ad tájékoztatást az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer aktuális kiadványa, illetve arról is, hogy miként kerülhetőek ki a csalók praktikái.

<<  May 2017  >>
  8  910111214