2018. április 25.
szerda
Főoldal Hírek Közlemények Kezdődik az ebek kötelező összeírása

Kezdődik az ebek kötelező összeírása

Ebek összeírásaA Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. Szerencs Város Önkormányzatának megbízásából 2015. május 4-én megkezdi az ebek kötelező összeírását. A összeírás várható időtartama: 2015. május 4-augusztus 31.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése szerint a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az ebek összeírása kötelező, ezért kérjük a lakosságot, hogy segítse munkatársainkat a feladat elvégzésében.

Az ebösszeírás során az eb tartója az alábbi adatok rendelkezésre bocsátására köteles:

a) az eb tulajdonosának nevét, címét,
b) az ebtartó nevét, lakcímét, telefonszámát, elektronikus levélcímét,
c) az eb fajtáját, nemét, születési idejét, színét, hívónevét,
d) az eb tartási helyét,
e) a beültetett transzponder sorszámát, a beültetés időpontját, a beültetést végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
f) ivartalanított eb esetén az ivartalanítás időpontját, az ivartalanítást végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
g) az eb oltási könyvének számát, az azt kiadó szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
h) az eb veszettség elleni védőoltásainak időpontját,
i) az eb veszettség elleni védőoltásai során használt oltóanyagot, annak gyártási számát, valamint az oltást végző szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
j) a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszának tényét, időpontját,
k) kisállatútlevéllel rendelkező eb esetén az útlevél számát, kiállításának időpontját, a kiállító szolgáltató állatorvos nevét, kamarai bélyegzője számát,
l) az eb veszélyessé minősítésének tényére és időpontjára vonatkozó adatot.
m) elismert tenyésztő szervezet által törzskönyvezett eb esetén a származási igazolás másolatát.

Választási plakátok és hirdetmények elhelyezéséről

VÁLASZTÁSI HIRDETMÉNY

A 2018. évi országgyűlési választások kapcsán a választási plakátok és hirdetmények elhelyezésére vonatkozóan az alábbiakról tájékoztatom a tisztelt jelölteket és jelölő szervezeteket:

Egészségvédelmi hét Szerencsen

A Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet és Szerencs Város Önkormányzata Egészségvédelmi Hetet szervez 2018. március 19-23. között a város lakossága részére.

Fesztiválozni akart Szerencsen, de elzárás lett a vége

Miskolc, Szerencs – Nyolc hónapról 90 napra csökkentették a börtönbüntetést. A Miskolci Törvényszék jogerős döntést hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki tavaly augusztusban ittasan randalírozott a Szerencsi Csokoládéfesztiválon.

<<  April 2018  >>
  2  3  4  6  7